Sidebar

17
Mon, Feb

038 Zwolle Maatschappij - Betrokkenheid, vindingrijkheid, ideeën en inzet van bewoners zijn van essentieel belang bij de ontwikkeling van wijken, buurten en gemeenschappen. Wanneer er sprake is van een goede structuur voor bewonersparticipatie (zo heet dat met een mooi woord), wordt in de verschillende buurten regelmatig een ‘Buurt voor Buurt’-onderzoek gedaan naar de leefbaarheid, gezondheid, veiligheid, wonen, werken, vrije tijd en sociale participatie. Zo ook in Zwolle, waar dit onderzoek elke twee jaar wordt verricht. 

Read more: Bewonersparticipatie en buurtinitiatieven

038 Zwolle Duurzaamheid – Al jaren achtereen zijn kinderen druk in de weer om in de omgeving Zwolle kerstbomen te verzamelen. Ook dit jaar werd er weer fanatiek ingezameld en braken zij met 9.641 kerstbomen (962 meer dan vorig jaar) ruimschoots het oude record van 2015.

Read more: Kinderen verzamelen een record aan kerstbomen

Foto: Parsifal2000

038 Kampen Politiek - Afgelopen donderdag 12 september droeg de huidige jeugdburgemeester, Rosalijn van Zijtveld, het stokje over aan de nieuwe jeugdburgemeester, Franco Koelewijn. Franco legde de eed af en nam vervolgens de ambtsketen van Rosalijn over. Daarrna werd hij officieel jeugdburgemeester van Kampen 2019/2020.

Read more: Kampen heeft een nieuwe jeugdburgemeester

038 Zwolle Maatschappij – Sinds zondag 15 december kunnen reizigers gebruik maken van station Zwolle Stadshagen. Na de succesvolle proef afgelopen zomer werd besloten om het station met ingang van de landelijke nieuwe dienstregeling in gebruik te nemen. Om bij dit moment stil te staan deelden de betrokken bestuurders afgelopen maandagochtend 16 december, koffie en ‘spoorkoekjes’ uit aan de reizigers.

Read more: Station Zwolle Stadshagen geopend