Sidebar

02
ma, aug

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

038 Zwolle Maatschappij/Politiek - Er is een spoedwet in de maak die ervoor moet zorgen dat gemeenteraden op een digitale manier mogen beraadslagen en besluiten. Zodra de gemeenteraad, de wet en de processen er klaar voor zijn, zullen we u hierover uitgebreid informeren.

Door de maatregelen die zijn getroffen tegen de verdere verspreiding van het Coronavirus is het niet mogelijk om als voltallige gemeenteraad bij elkaar te komen om te vergaderen in de Raadzaal.
De mogelijkheden om wel te kunnen vergaderen worden op dit moment onderzocht. In een aantal gevallen betekent dit wellicht blijven vergaderen in de Raadzaal maar met minder aanwezige raadsleden, en daarnaast wordt er ook gekeken hoe de gemeenteraad op een digitale manier kan vergaderen.

Bij digitale inrichting van de besluitvorming, komt echter veel meer kijken. Denk bijvoorbeeld aan technische mogelijkheden, inrichting van processen en ontwikkeling van vaardigheden. Op de achtergrond wordt hard gewerkt om dit zo snel mogelijk voor elkaar te maken.

Tot 6 april zijn er geen raadsvergaderingen ingepland. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.