Sidebar

29
do, okt

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

038 Zwolle Maatschappij - Betrokkenheid, vindingrijkheid, ideeën en inzet van bewoners zijn van essentieel belang bij de ontwikkeling van wijken, buurten en gemeenschappen. Wanneer er sprake is van een goede structuur voor bewonersparticipatie (zo heet dat met een mooi woord), wordt in de verschillende buurten regelmatig een ‘Buurt voor Buurt’-onderzoek gedaan naar de leefbaarheid, gezondheid, veiligheid, wonen, werken, vrije tijd en sociale participatie. Zo ook in Zwolle, waar dit onderzoek elke twee jaar wordt verricht. 

Ruim 35.000 inwoners van 18 jaar en ouder ontvingen deze week een uitnodiging om mee te werken aan het ‘Buurt voor Buurt’-onderzoek waar de gemeente grote waarde aan hecht zodat diverse ontwikkelingen goed in beeld kunnen worden gebracht op basis waarvan aanpassingen, verbeterpunten etc kunnen worden gerealiseerd. Wanneer verbeterpunten moeten worden aangepakt, pakt de gemeente deze snel op en steekt samen met de bewoners uit de verschillende buurten de handen uit de mouwen. Ook tonen bewoners hun betrokkenheid door direct zelf het voortouw en dus actie te ondernemen.

Wijkenmagazine
Wethouder participatie en wijkgericht werken Michiel van Willigen presenteerde deze week in de gemeenteraad het Wijkenmagazine met initiatieven van bewoners onder andere met betrekking tot De Marsbosroute in Zwolle-Zuid, de Buurtkamer in Holtenbroek, het pontje naar park Zwartewater in Stadshagen, buurttuin Watertoren in Diezerpoort de hondenspeeltuin in Veerallee etc. Het Wijkenmagazine is volgens Van Willigen een voor bewoners en partners heel belangrijke tool is dat mooie initiatiefrijke ideeën oplevert. 

Meer informatie
Buurtonderzoek: Buurt-voor-Buurt Onderzoek
Wijkenmagazine: Het Wijkenmagazine is per stadsdeel te downloaden en als geheel op
www.zwolle.nl/wijkenmagazine
De contactgegevens van het Wijkservicepunt vind je op www.zwolle.nl/wijken

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.