Sidebar

16
do, juli

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

038 Zwolle Kunst/Cultuur - Nog even en dan is de expositie bij de Herman Brood Experience ten einde. Vanaf 24 oktober jl heeft iedereen de mogelijkheid gehad om een indruk te krijgen van het bijzondere leven van deze legendarische zanger en schilder die in 2001 overleed maar nooit zal worden vergeten. Veel plaatsen in het Zwolse centrum zijn bepalend geweest voor de artistieke ontwikkeling van deze in Zwolle geboren zeer bijzondere man en dus is he geen overbodige luxe om ook nog even een rondje te lopen door het oude centrum.

De Brood Experience bestaat uit vele foto’s, voorwerpen, films en geluid waardoor je een ideaal beeld van Brood kunt krijgen. HBE toont een brede collectie van Herman Brood, afkomstig uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen van Herman. Het gaat om brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes. Er zijn ook persoonlijke items van Brood zelf te zien. Nooit eerder vertoonde foto's, door hem beschilderde gitaren, kledingstukken, schildersmateriaal en zelfs zijn spuitnaalden.

Openingstijden: elke 2edonderdag van de maand van 09.00-17.00 uur. Dat zijn er dus niet veel meer. Grijp dus je kans als je nog niet eerder bent geweest.

Naast deze continu wisselende exposities treft men ook een Herman Brood-winkel aan, waar fans naast een breed assortiment merchandise ook schilderijen, zeefdrukken, muziek, documentaires en boeken van Herman Brood kunnen kopen.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.