Sidebar

16
do, juli

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

038 Zwolle Evenementen - De kerst komt er aan, de donkere nachten duren nu het langst en het is koud. Typisch een decembermaand, een maand waarop menigeen zich jaarlijks verkneukelt. De Sint is terug naar Spanje en het kerstkindje wordt opnieuw geboren. Reden dus om geheel in stijl van de winter leuke en gezellige feesten, partijen en evenementen te organiseren.

Zo dus ook in Zwolle waar de Stichting Zwolle Fonds in samenwerking met de gemeente een lichtbeeldenroute heeft georganiseerd. Alle straten, bruggen, pleinen en alle plekken waar mensen samenkomen in de binnenstad zijn feeëriek verlicht. Net als vorig jaar, toen men een soortgelijk evenement organiseerde, zijn er 12 grote lichtobjecten, ofwel eyectachers geplaatst op diverse verschillende delen van de stad. Vorig jaar maakte daar een enorme grote sneeuwpop onderdeel van uit. Of dat dit jaar wéér het geval is, blijft een verrassing. Dat het weer een veelbelovend spektakel gaat worden, staat echter wel vast.  

Eyectacher wandelroute
De Stichting Zwolle Fondsheeft een fraaie wandelroute gemaakt langs al deze prachtige lichtobjecten cq eyecatchers. De route kan gratis worden verkregen op verschillende punten zoals bij Waanders in de Broeren, Stadkamer Zwolle, Odeon de Spiegel, Stadscafé Blij en verschillende andere winkel- en horecagelegenheden. De eyecatchers zijn t/m 5 januari 2020 te bewonderen.


Gratis met de Zwolle Express
Als je nu geen zin hebt om te lopen, dan rijdt er vanaf 14 december t/m 1 maart 2020 een gratis Amerikaanse schoolbus rond in Zwolle, de zogenaamde Zwolle Express. Deze stijlvolle bus brengt bezoekers gratis van het IJsbeelden Festival vanaf het station naar het IJsbeelden Festival, rijdt vervolgens, wederom gratis, naar het centrum waar je ook kunt in- en uitstappen. De Zwolle Express rijdt in de kerst- en voorjaarsvakantie elke dag. Buiten de vakanties om rijdt hij van donderdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur. Hij rijdt echter niet op maandag, dinsdag en woensdag buiten de vakantie.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.