Sidebar

21
wo, apr

038 Hattem Kunst & Cultuur - In het noordoosten van Gelderland, aan de IJssel, ligt het stadje Hattem. Deze voormalige Hanzestad heeft een bijzondere en lange geschiedenis. Hattem heeft al meer dan 700 jaar stadsrechten en bestaat tegenwoordig nog steeds uit een groot aantal historische gebouwen. 

Lees meer: Voerman Stadsmuseum Hattem

038 Zwolle Evenement – Tijdens het carnaval wordt Zwolle wederom omgedoopt in Sassendonk! Van vrijdag 21 tot en met 25 februari a.s. organiseert de carnavalsvereniging ‘De Eileuvers’ allerlei carnavalsactiviteiten, carnavalsacts met onder andere een praalwagenoptocht op zaterdag de 22ein en rond het centrum van Zwolle, pardon.. in het centrum van Sassendonk. 

Lees meer: Sassendonk, de carnavalsnaam voor Zwolle

038 Zwolle Kunst/Cultuur - Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis met beeldentuin in Heino/Wijhe. Kom dit uitgebreide museum bekijken, het is zeker de moeite waard! Paleis a/d Blijmarkt is de Zwolse locatie van Museum de Fundatie.

Lees meer: Museum de Fundatie

038 Zwolle Kunst/Cultuur - Met de tentoonstelling CRUX laat Museum de Fundatie het publiek kennismaken met het werk van vier schilders uit Leipzig te weten: Martin Kobe (1973), Mirjam Völker (1977), Robert Seidel (1983) en Titus Schade (1984). Hun wegen kruisten toen zij studeerden aan de beroemde Hochschule für Grafik und Buchkunst in Leipzig. Kobe was Meisterschüler bij Arno Rink; Völker, Seidel en Schade bij Neo Rauch.

Lees meer: Schilderijen van Martin Kobe, Mirjam Völker, Robert Seidel en Titus Schade in museum De Fundatie

Samen kijken, samen genieten!
038 Zwolle Kunst/Cultuur/Film - In februari staat Zwolle met de eerste editie van Zwollywood Film Festival in teken van vriendschap. Het festival biedt mogelijkheden om kwalitatieve films te bekijken en verschillende filmische events te beleven op een unieke locatie in het hart van de stad.

Lees meer: Zwollywood Film Festival

Meer artikelen...

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.